een vierkantje laten lachen

Sinds de tweede helft van de twintigste eeuw is de Nederlandse kunst in de openbare ruimte sterk van vorm, karakter en betekenis veranderd. Bas Maters is hierbij van grote betekenis geweest. In het boek "Een vierkantje laten lachen" staat niet alleen het leven van Bas Maters centraal, maar ook vele hoogtepunten uit zijn werk.

Het werk van Maters bestaat uit omgevingskunst en monumentale beelden voor de openbare ruimte, instellingen en bedrijven. Daarnaast werkte hij aan grootschalige projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap. Hij was pionier van de spraakmakende ‘Arnhemse School’.

Bas Maters was naast zijn beroepspraktijk ook werkzaam als (hoofd) docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem en de Academie van Bouwkunst, beide deel uitmakend van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Hij leidde tientallen studenten op die nu op hun beurt weer hun sporen in de openbare ruimte achterlaten. Met zijn eigen werk en zijn onderwijsinspanningen speelde Bas Maters een invloedrijke rol op zijn vakgebied en gaf hij vorm aan ontwikkelingen van kunst in relatie tot architectuur, stedenbouw en landschap.


Boekspecificaties:
Auteurs: Marie-José van Beckhoven, Jeroen Boomgaard, Hans van Dijk, Tom van Gestel, Jonneke Jobse, Peter Struycken, Alex de Vries
ISBN 9789040007200
€ 37,50
168 pagina’s
Formaat: 21,5 x 28 cm
Illustraties: circa 175 kleur en 100 zwart-wit
Integraalband
Nederlands
Uitgave ArtEZ Press in samenwerking met Wbooks
bron & bestellen: http://www.wbooks.com/bas-maters.html